PERUTTU!!! Belgianpaimenkoirien erikoisnäyttely
11.7.2020, Oulu

CANCELLED!!! Belgian Shepherd Specialty Show 11th July 2020 Oulu

PERUTTU!!! Belgianpaimenkoirien erikoisnäyttely
11.7.2020, Oulu

CANCELLED!!! Belgian Shepherd Specialty Show 11th July 2020 Oulu

PERUTTU!!! Belgianpaimenkoirien erikoisnäyttely
11.7.2020, Oulu

CANCELLED!!! Belgian Shepherd Specialty Show 11th July 2020 Oulu

Keskusta

Tiernapojat on vuosisatoja vanha jouluperinne, laulunäytelmä joka on voimissaan varsinkin Oulun seudulla ja Pohjois-Pohjanmaalla. Kuvaelma kertoo itämaan tietäjien matkasta Jeesus-lapsen luo sekä kuningas Herodeksesta. Tiernapojat eli tähtipojat koostuu neljästä esiintyjästä jotka ovat Kuningas Herodes, Murijaanien Kuningas, Knihti sekä tähteä pitelevä Mänkki.
Oulussa järjestetään vuosittain Tiernapoikakilpailu jonka tarkoituksena on edesauttaa elävän tiernapoikaperinteen säilymistä ja kehittymistä. Tiernapoikapatsas sijaitsee Isokadulla kauppakeskus Valkean edustalla, patsaan on toteuttanut taiteilija Sanna Koivisto

Keskusta

Oulun vierailulla ihan ehdoton vierailukohde on tietysti Rotuaari eli kävelykatu Oulun ydinkeskustassa. Tiesitkö että Oulun murteen sana rotuaari tulee ranskan kielen jalkakäytävää (trottoir) tarkoittavasta sanasta? Rotuaarin aukiolla sijaitsee Rotuaarin pallo eli viralliselta nimeltään Keskusaukion kaivohuone, Seppo Valjuksen suunnittelema kaivohuoneveistos jossa graniittipallo pyörii vesipatsaan päällä. Pallo pyöräytettiin käyttöön vappuna 1989 ja siitä tuli pian kaupunkilaisten kohtaamispaikka. “Nähhään pallolla!”

Heinäpää

Sekä Muumi- että jääkiekkofanien kannattaa käydä ottamassa selfie Heinäpäässä Mörkökiven luona. Möröksi maalattu kivi seisoo Heinäpään urheilukeskuksessa kukkulan päällä. Kivellä vierailun voi yhdistää koiran lenkitykseen sillä alueella risteilee paljon polkuja. Mörkökiven alkuperä on tuntematon, mutta vuosikausia se on kukkulan päältä kaupunkia katsellut. Uuteen suosioon kivi nousi jääkiekkohuuman ja Marko “Mörkö” Anttilan myötä.

Keskusta

Potnapekka on Oulussa kesäisin liikkuva katujuna. Se liikennöi kahdella eri kiertoajelureitillä ja esittelee kaupunkia ajellen pääasiassa kevyen liikenteen väyliä pitkin Oulun keskustan ympäristössä. Ensimmäinen Potnapekka tuli liikenteeseen vuonna 1989. Tiesitkö että Oulun murteessa sana potnapekka tarkoittaa myös koskikorentoa? Sen vuoksi Potnapekan pysäkit on merkitty koskikorennon kuvalla.
Potnapekan reiteistä toinen käy Nallikarissa ja toinen Hupisaarilla. Kumpikin reitti kestää noin tunnin.

Sykkelit

Keskusta

Loppukesällä 2019 Ouluun saatiin pinkit kaupunkipyörät eli Sykkelit. Kaupunkipyöräasemia on eri puolilla Oulua 60 ja niissä on vuokrattavana kaikkiaan 600 pyörää. Oulussa on erittäin kattava pyörätieverkosto joten kaupunkiin on kätevää tutustua pyöräillen. Sykkelin saa käyttöönsä ilmaiseksi aina 30 minuutiksi kerrallaan, pitemmästä ajasta menee maksu.

Linnasaari

Kuvaus

Raatin suihkulähteet


rAATI

Kuvaus.

Nallikari

Kuvaus.